17 maj…

Dessutom är alldeles för många svenskar så ängsligt förskräckta över tanken att inte uppfattas som seriösa eller att inte utstråla till omgivningen att "här minsann går en med den rätta "värdegrunden" den rätta åsikten om allas lika värde och allt det övriga blasket".
OK - det är min alldeles privata åsikt i ämnet - men som i alla fall får några gram av understöd i en artikel i Aftonbladet där Bim Erikssons krönika har rubriken:
"Varför är högerns satir bara tråkig?"

Bara högerns? Det skriver Eriksson nog mest för att hon inte har en susning om det lokala politiska livet i Vingåker. En plats där ordet satir förresten (nog) bara existerar till ett uns på en plats - den du just besöker.

I övrigt noll. Speciellt inom de politiska partierna.
Kuriren då? Frågan skulle faktiskt kunna ses som satir - eftersom Kuriren - precis som Vingåkers politiker-  erhåller 0 poäng i ämnet.

Min uppfattning är att den som försöker sig på att bjuda Vingåkersborna på satir, ironi, humor osv - ses som en som bytt ut nattvardsvinet mot Coca Cola.

Kommer så plötsligt ihåg en av de bästa meningar jag läst:
"En liten droppe bläck som blänker leder till att andra tänker"

Vilket inte dock inte alls - så där spontant - styr mina tankar att hamna i Vingåker och dess lokalpolitik. Eller Kuriren…

Men inte heller åt det här hållet:


Detta om detta…

Vännen Åke bidrar med:

Övertorneå KF säger nej till ett förslag om att kommunens personal skall få använda sin friskvårdstimme till sex rapporterar P4 Norrbotten.

Motionen i fråga lämnades in i februari av en ledamot från (S) och motivet var vällovligt att försöka motverka kommunens födelseunderskott, och att sex är en ”ypperlig motionsform”, Det ansågs också att det fanns fler fördelar.

Motionären ansåg att sex är en bristvara. Vardagen är stressig och barnen är hemma. Det här kan vara ett tillfälle att få egen tid, bara för varandra, sade han till TT tidigare. 

Vad  har hänt med Vingåkers befolkning hittills under 2017 (jan - mars)? SCB har bra koll på det.

Den 31/3 fanns i Vingåker 9.155 personer, en ökning sen årsskiftet med 56 st.
Antalet nyfödda var 22 st och avlidna 24 st vilket gav ett underskott på - 2 st.

187 st flyttade till Vingåker varav 64 st från länet, 67 st från övriga Sverige och 56 st från utlandet. 143 st flyttade från Vingåker varav 61 st valde annan plats i länet, 81 st till övriga Sverige och 1 till annat land vilket ger en ökning med + 44 st.
(SCB gör sen en statistisk justering med + 14 st).
/Åke

Men…

Läser på Vingåkers kommuns hemsida följande:
"Vingåkers kommun antog 2013 en kostpolitisk plan som nu har reviderats för perioden 2017-2019.  Det måltidspolitiska programmet är vägledande för hur kommunen ska arbeta med och utveckla måltiderna i verksamheterna.

Susanne Larsson, enhetschef för Mat och Måltider, berättar att Vingåkers måltidspolitiska program sätter gästen i fokus."

Minsann - fast - vem skulle det annars kunna vara?