Rundgång… (7 mars 2017)

Ibland kan man få för sig de mest konstiga saker - som att jag i dag - bestämde mig för att ännu en gång titta in hos de lokala politiska partiernas hemsidor.
Om du nu skulle få för dig samma sak så kan jag tipsa dig om att den enklaste vägen till sådant självplågeri sker genom att man tittar in på kommunens hemsida - www.vingaker.se - och sedan klickar på Politik och påverkan i vänsterspalten varvid himmelriket öppnar sig (för självplågare då) i form av ny spalt där man då ska klicka på - Kontakta partierna.

Det gjorde jag.
Partierna redovisas där i bokstavsordning.
Alltså - först ut Centerpartiet.
Där jag klockan 17.58 klickade på den länk som går till deras hemsida.
Varvid min fina macdator fick yrsel - såg det ut som - innan den fick ordning på sig för att kunna berätta att den inte fick kontakt med: www.centerpartiet.se/Vingaker
Gått vilse i verkligheten?

Folkpartiet Liberalerna då?
Men va nu? Inte heller där gick det få kontakt.
Servern hittades inte - kommer upp på skärmen när datorn ombeds ta kontakt med anvisade www.folkpartiet.se
Lika svåra att hitta som en trana i tennisparken.

Kristdemokraterna visar sig vara lite mer medgörliga för de poppar minsann upp när jag klickar på deras länkning. Och jag kan få läsa att Ebba Busch Thor ska prata i Almedalen den 30 juni. Det var ju fint att de så tidigt var ute med den informationen, tänker jag förvånat, tills jag ser att det hela gäller år 2016.
För den som är intresserad av sådant - kan få ta del av namnen och bilder - på styrelsen i det lokala KD vilket även gäller på partiets förtroendevalda.
För den riktigt nyfikne finns också en möjlighet att klicka på "Vår ideologi" - som inte alls handlar om vad KD i Vingåker har för ideologi utan här gäller de vackra ordramsorna för KD som riksparti.

Den senaste uppdateringen av deras hemsida verkar vara gjord den 15 juni 2016.

Miljöpartiet de Gröna går också att nå fram till.
Fast det är knappast till någon glädje för den som gör det.
Om man nu inte (bara) vill hitta uppgift om hur man kan kontakta partiet i Vingåker. I övrigt  lika tomt på information om vad de vill göra för att muntra upp tillvaron i kommunen - som det verkar vara i de ansvarigas huvuden…

Moderaterna? Jag gnuggar händerna av förväntan innan jag klickar på länken till deras hemsida. Ett stort parti ju…
Blir besviken. För all del - sidan är nerlusad med information - för den som är intresserad av vad M vill på riksplanet.
Men för den nyfikne Vingåkersbon som vill veta vad M i Vingåker har för visioner är det lika glest - som antalet nunnor bland publiken på en porrklubb…
Senaste uppdateringen verkar vara från 17 augusti 2016.

 Socialdemokraterna  - verkar inte ha någon egen hemsida utan där bli vi hänvisade till deras Facebooksida.
Nyfiket klickar jag på länken - för om det är någonstans man kan vara aktuell, och lätt att uppdatera, så är det ju på Facebook.
Jodå, man kan visst ha olika syn på var gränsen för "aktuell" går. I mitt fall har den i alla fall passerats för länge sedan när jag ser att den senaste uppdateringen från S själva är den 13 april 2016.
Inlägg från besökare kom senast 17 november 2016.

Sverigedemokraterna i Vingåker?
SD på riksplanet är ju allt som oftast "på hugget".
SD lokalt är lika pigga som min döda hund…
Mer behöver du inte veta för att förstå att det inte finns minsta anledning att titta in där.

Vägen till Livskvalitet marknadsför sig som "Ditt ansvarsfulla kommunparti i Vingåker".
Jag tillstår att den tanken gillar jag - ett parti som bara har Vingåkersbornas bästa för ögonen- utan att ängsligt behöva  snegla på något moderparti.
Den, som jag, är född för att gissla politiker och andra makthavare - undrar förstås lite över hur det står till med VtLs ansvarskänslor. Senaste uppdateringen av deras hemsida är gjord den 5 maj 2015 - anger de själva.
OK - lite förmildrande tankar bör de få eftersom de på hemsidan hänvisar till sin Facebooksida som fylls på tämligen ofta. Där deras egna inlägg gärna börjar med Vi inom VtL vill. Och hamnar så oftast i skolans eller äldreomsorgens värld.
Men det är ju i alla fall bra om ett politiskt parti vill något.

Vänsterpartiet Vingåker.
Håhåjaja, suckar jag över ännu en usel hemsida där senaste uppdateringen skedde 15 februari 2016. Den som inte har något roligare för sig kan i alla fall läsa deras valmanifest inför valet 2014. Som gav dem en plats i kommunfullmäktige…