KF 22 maj 2017

OK - låt mig genast förklara att innan du tittade in här läste du vad man kanske kan kalla Fake News - jag menar då orden De tystas förening.

För givetvis sitter inte alla KF-ledamöter där under mötet alldeles tysta.
Men nästan alla. Och då måste jag korrigera mig igen - för lite då och då stönar de faktiskt fram ett mjäkigt, tämligen tystlåtet "Ja" när mötets ordförande frågar om "Kommunfullmäktige kan godkänna - osv".

Som besökare kan man bli lite förundrad över vad man upplever vilket nog mera beror på att man - dvs jag - inte har kunskap nog om hur KF-möten förväntas (brukar) gå till.
Vid dagens möte (ungefär 25 personer) var det väl en 6-7 ledamöter som stod i någon av talarstolarna för att yttra en åsikt eller svara på frågor (interpellation). De övriga satt moltysta - förutom sina mjäkiga "Ja-svar" då.

Men som sagt - det är kanske så det ska gå till. Och tänker mig att partiernas KF-ledamöter har träffats innan mötet och beslutat vad de ska ha för "åsikter" i det kommande KF-mötet.

Det är en smula upplyftande att se att där finns ledamöter med gott självförtroende som vågar stå upp och tydligt redovisa vad de har att säga. Anneli Bengtsson (S) är stjärnan inom KF både genom att vara duktigt påläst och dessutom ha ett tydligt språk som framförs med stabil känsla.

Vilket hon med viss finess demonstrerade den här gången när hon "drog ner brallorna" på Lars-Göran Karlsson (SD) i en ordväxling kring en interpellation från SD som var klart undermålig.

Jag vill också gärna framhålla mötets ordförande Jörgen Larsson som - vill jag tycka - är en föredömlig mötesordförande med sitt rutinerade sätt att driva mötet framåt.

Trevligt att se den goda stämningen bland KF-ledamöterna.
Blev glatt överraskad över att kommunchefen Ralf Hedin kom fram och hälsade på mig.
Trevligt - liksom att bli bjuden på fika och god smörgås…