PRO-V…

Jodå, den här sidan kan ses som ett prov - en lek med en påhittad hemsida - för att fiska efter om det går att få intresse från vårt lokala PRO i Vingåker att tänka om - de som f n inte gör så mycket väsen av sig på sin egen officiella hemsida.
Den - som jag förstår det - är lika efterlängtad som en rotfyllning utan bedövning.

Det kan ju (faktiskt) vara så att PRO-medlemmarna inte bryr sig så mycket om vad föreningen har för sig, eller ens har en dator. Men vad gäller mig - kan det lika gärna vara så att de föreningsansvariga bryr sig ännu mindre om att vilja informera sina medlemmar via den egna hemsidan.
Eller ens vet hur man gör?
Men om man nu har en - varför inte hålla den levande? Så att medlemmarna snart lär sig att "Det här var kul, intressant och underhållande så här måste jag titta in minst en gång i veckan"

Eller varför då inte publicera typer av artiklar som den här artikeln på den nystartade hemsidan - och sedan samla in hugade medlemmar för en "diskussionsafton"? Som ett erbjudande till medlemmarna om att få ta del av någonting mer spirituellt (annat) än att stillasittande sitta hemma och glo på dagens utslätade tv-program.

Och till exempel genom att ha en ordförande som en gång i veckan skriver en underhållande (och informativ)  krönika under rubriken "Veckan som gått".

- om det nu eventuellt finns några pensionärer i Vingåker som har tankeförmågan kvar så kan jag tipsa om att där finns en PRO-sida på Facebook där man delta och föra fram tankar man har. Gör det!
I dagsläget (25/9) finns där 8 medlemmar, som väl - vill jag tycka - borde vara 800 då det finns över 2-tusen pensionärer i kommunen.


Hur som haver - den 23 juli - i hettan på grusplanen - samlades 23 tappra för att spela boule. Som alltid - spännande matcher med stort engagemang…

Dessförinnan avslutade man, 29 maj, vårens "aktiviteter" (ha ha) med att hålla vårfest i Folkets Park genom att umgås under en god måltid och lite underhållande förströelser.

Bowling - är en av de mest aktiva "sporterna" som PRO i Vingåker ägnar sig åt.
Får jag vara lite bitsk - så är det ingenting som föreningen kan göra sig märkvärdig för - utan att det förekommer beror helt på en personlig insats av ett par personer.
Varje tisdag far vi - en så där 12-14 spelare - från Vingåker till Katrineholm för ett par timmars intensivt tävlande. Jättekul, säger jag, som varit med många år nu.
Utan att vara PRO-medlem.

Blir sittandes i funderingar över varför PRO-Vingåker inte ens orkar länka till en sådan här hänvisning ?
Hela verksamheten verkar vara något som  liknar - "En blind leder en blind".

(Klicka på bilderna så blir de lite större - klickar du en gång till - blir de mindre igen)


Nå - jag vet ju - efter kontakt med PRO centralt - att vår lokala förening inte gärna får starta en - fristående - på sidan om den officiella - egen PRO-hemsida.
I alla fall inte en hemsida som får länkas till den centrala PRO-hemsidan.

Men om man nu tänker sig att Vingåkersborna gav f-n i sin strävan att vara "lydigast i klassen" kan jag tipsa de ansvariga i Vingåkers PRO att det är jätteenkelt att starta (och underhålla/sköta) en hemsida av den här typen som dessutom kostar just ingenting att starta upp - och sedan hålla igång.
Dessutom skulle den då finnas långt utanför PRO-centralt och behöver därför inte alls påverka (störa) sammanhållningen med PRO i Stockholm - som förstås kan finnas kvar via den nuvarande - undermåliga.

Några frågor på det?

Hur kan man nu visa sitt intresse för att PRO i Vingåker utökar sin nuvarande trista hemsida till en som skulle kunna se ut som den som jag visar här?
Du kan t ex klicka dig in på den nuvarande sidan här och sedan vidare på "Om föreningen" och där på "styrelsen" och så i ett mejl sända ordföranden dina synpunkter…