Vingåkers Vänner

Välkommen hit bästa läsare - till som vi hoppas - ett parti du vill rösta på i nästa val. Anledningen till att vi inte kan redovisa några politiska framgångar för 2016 är att vi suttit i opposition och inte fått gehör för några av våra mycket goda förslag.

Det blir lätt så när de kommunpolitiker i majoritet helt saknar ambitionen, lusten, förmågan till nytänkande osv - att tänka annat än futiliteter som "Fartkameror i Läppe" eller "Vi ska alltid köpa närodlat" och lägger ner betydligt mer tankeverksamhet på att formulera tjusiga visioner - fyllda av till intet förpliktigande vackra ord - som ingen Vingåkersbo tar del av och ännu mindre bryr sig om.

OK, det finns tråkiga (men viktiga) saker som måste tröskas igenom på KF-möten MEN det saknas helt framtidstro hos de övriga parterna som bygger på glädje, som vi vill ge betydelsen - livsglädje.

Det händer att vi får för oss att politiska partier vill fånga röster genom att berätta: "det här vill vi göra om vi blir del av makten".
Om då den berättelsen förför ortsborna - så får man deras röst.
Vi i Vingåkers Vänner ser inte att något av de nuvarande partierna uppvisar några som helst idéer som - förför.
Det vill säga - erbjuder sådant som vissa kallar "grädden på moset" - det där lilla extra som gör livet känns värt att leva.
Som:

"Vi vill att kommunen varje sommar, i slottsparken ordnar det så, att där på lördags- och söndagseftermiddagarna, uppträder en brunnsorkester och spelar muntra, underhållande melodier. Och att där också finns möjlighet att köpa sig ett glas vin att smutta på medan man lyssnar på den medryckande musiken och umgås med sina förnöjda medmänniskor".

Så här kan man, på torget i den tyska staden Cochem köpa sig ett glas uppfriskande Moselvin när man flanerar kring i sin sköna stund av - förnöjsamhet. Tyskland, som Sverige - fast för vuxna.

Förstås en smått otänkbar tanke i mellanmjölkens och brunsåsens kommun - men se den då i alla fall som ett exempel på något annat att förföra Vingåkersborna med - än fartkameror i Läppe…

Det har vi ambitionen att ändra på…