Clemens tittade in under hans sedvanliga kvällsrunda. Jag beundrar verkligen människor som har tågan att ge sig ut på motionsrundor – året om…

Nåväl – Clemens berättade att han – på Coop i Vingåker – hörde att det ryktades om att Apple, efter iMac. Ipad och iPhone nu tänker bredda sin verksamhet till nya områden.
Enligt vad fru Vidare antydde till tanterna i kön vid bröddisken – kommer Apple nu att erbjuda marknaden små vinterbonade hus som de tänker kalla – iGloo.

–  Och kan du tänka dig på min runda passerade jag Konditoriet och såg att där satt Fru Vidare och en stadig samling tanter. Och som du vet är jag en nyfiken fan – så jag gick in och frågade ”Mina damer, vad gör ni för kul här då denna sköna kväll?”
– Vi har Fy-junta, sa fru Vidare, som verkade vara den som ledde sammankomsten.
– Vi snackar skit om om folk vi inte gillar”.
Jag måste erkänna att jag blev en smula överraskad av svaret, sa Clemens, men berättade att han fann sig snabbt och frågade henne om ryktet om Apples iGloo.

– Jo det stämmer, svarade hon. Min man, Inge Vidare, har på regerings uppdrag varit på Grönland för att se om det går att sälja arméns överskott på 400-tusen par långkalsonger av mod-44 till Inuiterna.

– MP och V har nämligen lagt fram en gemensam motion om att vi bara ska kriga på somrarna – av kostnads- och miljöskäl. Och absolut utan vinstintresse.
Dessutom sägs Margot Wallström ha träffat Putin och kommit överens om detta i ett avtal fram till 2027. Så Stefan Löfven sägs vara för…

Och Inge hörde där på Grönland att det skvallrades om denna nya Apple inriktning. Och det glunkades också om en första stugby i närheten av den grönländska huvudstaden.
– Så ryktet stämmer Nuuk, avslutade hon.
Sa Clemens…