Bästa medlemmar och övriga vänner…

Jag känner ett starkt tryck över att få framföra vissa lugnande ord till er i Vingåker med anledning av det franska valet.

De stora tidningarna frossar nu i motsägelsefulla utsagor som kan förvirra de svenska medborgarna. Vissa skribenter hyllar den nu nye valde manlige presidenten Emanuel Marcron och påstår bestämt att han nu kommer att se till att Frankrike återfår sin forna starka position. Några andra "förståsigpåare" är mera tveksamma och pekar på svårigheter för Macron som gör det näst intill omöjligt för honom att lyckas ena landet. Börser i världen går upp och börser går ner. Mest ner verkar det som. Och det skylls förstås av de negativa på Macron.

Marine Le Pen blev inte vald till Frankrikes första kvinnliga president. Till stor glädje för den svenska pressen som nu njuter av "sin seger" - de har ju länge dissat henne och hennes parti.

Tidigare franska presidenter kunde sätta in politiken i ett historiskt sammanhang. De hade kapacitet att förstå sociala miljöer som inte var deras egen i ett Frankrike som dessutom var mer socialt blandat. Nu har vi i stället fått en kandidat som demagogiskt anspelar på rädsla och en annan som talar om att vi ska framåt utan att vi vet vart. Vi tror inte valutgången kommer att förena dessa två sidor av Frankrike.
Kan skapa oro både i Frankrike och övriga Europa.

Nåväl, kära medlemmar och ni andra som sitter oroligt undrande över frågan "Hur kommer nu detta att påverka livet i Vingåker?"
Det är med glädje, fasthet och framtidshopp jag kan säga att:
"Vi inom VtL står fast vid alla våra tidigare löften och visioner och låter oss inte påverkas av det franska valet.
Inte heller av att Frankrike spöade Finland med 5-1 i Ishockey-VM".