18 april 2016.
Det kan ju finnas många olika skäl till varför jag startar nya sidor. Att jag nu startar en som ska handla om skolverksamheten i Vingåker - har sin födelseplats - här
Där du bl a kan läsa att i Lärarförbundets ranking av Sveriges kommuners skolverksamhet för år 2015 kommer Vingåker på plats 290 - av 290 kommuner. Alltså på sista plats. År 2014 kom Vingåker på plats 287…

Sidan är under uppbyggnad och du finner just nu bara lite osorterade "funderingar" som en slags uppvärmning i väntan på att jag ska kunna bestämma mig för hur jag vill att platsen ska utformas.
Men du kan i alla fall få veta att min drivkraft är att Vingåker - år 2020 - ska finnas minst 250 platser högre upp Lärarförbundets rankning.
En ambition som jag är en aning tveksam till att den delas entusiastiskt av dem i Vingåkers kommun som är ansvariga för kommunens skolverksamhet.
Och inte heller begriper jag just nu hur en kommun som finner sig i bottenskiktet i tidskriften Fokus "kommunranking" ska kunna åstadkomma detta underverk.

Men det skiter jag i så länge - men den bistra verkligheten är i alla fall - för att detta ska lyckas - då krävs stora förändringar i tänkandet hos dem som är ansvariga för kommunens skolverksamhet.

Är det möjligt?
Jo, varför skulle det inte kunna vara det - och jag sitter därför och grunnar på hur, och var, jag ska kunna peta in de av mig önskade orden:
"Följ med på en resa från botten till toppen".