Möte med politiker…

Intresset för kommunpolitik - på den här nivån då - är (väl) bland medborgarna ungefär lika stort som att boka ett extra kontrollbesök hos tandläkaren.
Om du nu förstår vad jag menar med det.

Nåväl - jag gjorde inga anteckningar där jag satt och jag masade mig nog mest hit för att få vissa egna fördomar - om det politiska livet i kommunen bekräftade. Det fick jag - men jag ska bespara dig omaket att få dem skrivna på näsan…

Några personliga funderingar fick jag när de politiska partiernas företrädare - under sina tilldelade 15 minuter - förde fram sina budskap under det som rubrikerna utlovade.

Du - de var inte speciellt duktiga på den punkten så du har inte missat något viktigt. Floskler - tänkte jag ett par gånger. Och det förekom också att jag tänkte fulare saker än så när nästan samtliga använde kvällens mest uttalade/uttjatade ord - fantastiskt.
- Vi har ett fantastiskt fint näringsliv i kommunen
- Vi har ett fantastiskt aktivt föreningsliv i kommunen
- Och det är fantastiskt vacker bygd vi bor i…
Osv…

Och var det inte fantastiskt så var det "oerhört bra".
Och vi alla som satt där vet att allt var - fantastiskt överdrivet.

Om kommunens närings- och föreningsliv vet jag just ingenting. Däremot opponerar jag mig mot att trakten kring Vingåker är fantastiskt vacker. Jag har hört påstående ett otal gånger men aldrig fått förklarat vad det fantastiskt vackra är beläget. Vingåkersbygden är helt okej vad gäller omgivningarna men inte mer än så.
Men om månen gå ner i Hjälmaren på det här sättet kanske jag tänker om…

Nåväl - detta mitt konstaterande - stör mig inte alls eftersom jag trivs förträffligt i Vingåker. När folk frågar mig: "Hur är det att bo i Vingåker då?" är mitt vanliga svar - gemytligt! och då i en fetmarkerad ton där ett utropstecken nog hörs tydligt.
Men jag lägger aldrig till ordet - fantastiskt.
Inte ännu i alla fall…

PS de flesta av talarna uttryckt sitt bekymmer om skolan i Vingåker.
Som en av dem sade "Skolan är ju det viktigaste vi har".
När den saken är ordnad kommer jag också att högt säga - fantastiskt…