Högst Personligt

8 augusti 2018

Hej go´vänner…
Det mesta förändrar sig, gammal byts mot nytt. Äldre idéer behöver förnyas för att leva upp mot nya och modernare krav.
Gäller förstås även PRO i Vingåker som - vad jag tycker - allt mer tappar fart och bli allt mer efter.

Om sådant har jag funderat under den senaste tiden och hoppat mellan "gamla människor hänger inte med i utvecklingen" till "Det är ju inte svårare att sköta en dator än att använda dammsugaren"

Vilket fått mig att hamna i tanken om nu inte gamla människor vill - för kan kan de  om de bara vill - hänga med i datoriseringen kommer föreningen att tyna bort till något musealt. Och vad skulle kunna vara konstigare än att de som har det svårt för sig tar hjälp av nära vänner eller av sina avgudade barnbarn?

Att överse med okunnighet är att ge den makt.
Och inte heller anser jag att man kan äventyra föreningens framtid genom att låta de okunniga och ovilliga sätta normen för hur föreningen ska kunna utvecklas.

Så nu tänker jag föreslå att vi ber den medlemsansvarige i sällskap med kassören åtar sig att uppdatera medlemsregistret med - medlemmarnas födelsedatum - bl a för att kunna uppdatera "Vilka fyller år den här månaden" - men också för att få vet vilka som har tillgång till dator och i så fall deras e-postadress.

Där det senare kan göra att vi från styrelsen då snabbt och enkelt kan kommunicera med våra medlemmar genom "massutskick av mejl" och berätta att nu har hemsidan uppdaterats med…

Jag har också tankar om att vi inom PRO i Vingåker på något enkelt sätt kan vara behjälplig med att få orutinerade datorägare att "komma igång" med e-post och t ex hur man via sin dator eller padda tar kontakt med sin bank och där lätt sköta sina betalningar och andra bankärenden.

Har också haft små funderingar om det skulle kunna gå att dela upp medlemmarna i - låt mig få kalla det för - ett A och B-lag. Där B-laget skulle kunna vara någon slags associerade medlemmar - de som inte är så där särdeles intresserade av vad föreningen håller på med, inte heller så intresserade av PRO-tidningen - men gärna kommer på månadsmötena för att få en stunds samvaro och för att få umgås under trivsamma former och få smaka på  kaffegruppens goda kaffe och smörgåsar.

Återkommer om dessa mina tankar lite senare.
Per Silja


Hej go´vänner…
Så har vi då kommit en bit in i augusti och det mesta av vardagslivets vedermödor (nåja)  återgår sakta till den sedvanliga lunken. Vilket då också innebär att våra aktiviteter hos PRO-V också börjar komma i gång. Nå, en del - som våra boulespelare - har ju varit i gång även under de varma sommarveckorna vilket jag finner upplyftande.

Vad jag tror mig förstå är att många av er medlemmar har unnat er att resa. Kanske inte så långt alla gånger men det är ju så att man behöver inte åka så långt för att få ta del av en skön upplevelse.

Korvätare i Dresden - en fin stad att turista i. Är man i Tyskland ska man äta korv!

Jag själv har i sällskap med min "livskamrat" genomfört en två veckor lång bilresa ner genom östra Tyskland där vändpunkten senare blev Rhen- och Moseldalen. Vi älskar ju att i lugnt tempo få fara på vägarna - nix inget Autobahn den här gången - i alla fall inte så många mil - utan har på slingrande vägar strosat oss fram genom landskapen med många stopp.

Väl komna till Rhendalen valde vi att avstå "turisthålan" Rüdesheim utan återkom i stället till vårt favorithotell Zwei Moren i Assmanshausen , en så där 6 km bort från folkvimlet på turistmagneten Drosselgasse, ett hotell fint beläget nära flodstranden med fin utsikt över båttrafiken från den sköna uteserveringen men också från hotellrummet.


I Rhen- och Moseldalen är det tätt mellan borgarna och slotten. En del ligger - tyckte vi - en aning avlägset till och de (få vill jag betona) stunder av lathet vi emellanåt drabbades av sa vi: "Det är med vissa sevärdheter som med oss - de gör sig bäst på lite avstånd".

Nå vi kom hem helskinnade och nu ser jag fram emot att snart få vara med er medlemmar i några av de många fina upplevelser som vår aktivitetsgrupp inom kort kommer att lägga fram för oss.
På återhörande nästa lördag…
Per Silja…