Den saknade genen… (4 maj 2017)

Nå kanske det skulle ha stått "de saknade generna" för jag finner emellanåt att jag saknar "empati och förståelse" för egenskaper många människor synes ha.

Tidigare i dag lade jag in ett inlägg som handlade om att människor påstår sig bli kränkta - av som jag tycker - minsta skitsak. Det är en gen jag helt saknar. Jag kan inte minnas att jag någon gång tidigare i livet upplevt att jag fått känslan av att ha "blivit kränkt".

När jag tänker efter, och det har jag gjort länge sittandes i solen med en kopp kaffe, att jag inte kan föreställa mig någonting som skulle få mig att känna mig - kränkt.
Inte ens om någon kallade mig "Din jävla Vingåkersbo"…

Saknar alltså helt förståelsen för alla "prinsessor på ärten" som bryter ihop för minsta negativa åsikt om (handling mot) dem själva. Eller är det bara ett sätt - för t ex driftiga invandrare - att se en möjlighet att "stämma någon" i förhoppning om att tillerkännas ett "saftigt skadestånd?"
Den senaste "funderingen" kom upp automatiskt då jag nyligen läste om en polis som blivit stämd för att han gastat "arabjävel" till en "sådan" som misskötte sig…
Vilket har fått att siffran på min sannolikhetsskala (att jag kommer att rösta på SD i riksdagsvalet) att öka från 72 till 73 procent.

När jag nu ändå är i farten och pratar om saknade gener - hos mig då - vill jag meddela omvärlden att jag (också) saknar den gen som får folk att "hålla på ett visst fotbollslag eller andra grupperingar".
Kom jag att tänka på då jag nyligen hörde tre grabbar berätta om att "de håller engelska fotbollslaget Arsenal".

Vad kan det vara för märklighet som får dem att "hålla" på just Arsenal - eller ta vilket annat lag inom vilken annan idrott som helst? Vad kan det vara som framkallar denna starka - känsla?
För att ta Arsenal - ett gäng rika snubbar köper ihop de bästa fotbollsspelare de kan komma över och anställer en känd tränare.
Jodå - laget blir därmed framgångsrikt. Ja - vad då? Vad är det för märkligt med det - som kan framkalla "känslor" som till och med skapar kravaller med "andra lags galningar".

Jag? Jo jag tittar gärna på idrott men jag håller då på det lag som spelar bäst och därför vinner. Färgen på deras tröjor är helt ointressant - om det nu inte står Djurgården på dem - för dom hatar jag… ;-)