Så det kan bli…

På VtLs FB-sida läste jag i helgen:

På Tisdag kör vi fika träff på biografen. Välkomna medlem som icke medlem. Så träffas vi och diskuterar framtiden. Från 18.00-20.00. Ta med en vän och kom och träffa oss.

Vilket fick mig att på nattgöken lägga till:
Jag har funderat lite över vilken/vems framtid VtL där menar.
Nå det får jag väl veta om jag går dit.


Det fick jag inte vill jag påstå. Kanske för att jag - innan - inte förstått att det var ett internt medlemsmöte utan fått uppfattningen att man bjöd in ”hela Vingåker” för att få tips om ”vilken framtid de ser framför sig”.
Och sedan - med hjälp av förslagen - formulera den kommande politiken de ville gå ut med inför nästa val.
En klar missuppfattning av mig - alltså.

Nå, på mötet fick jag i alla fall veta att ett av de angelägna ämnen VtL ville engagera sig i var "otrygghet".
Otryggheten sprider sig i landet, fick jag veta, och enligt tillgänglig statistik ökar "brottsligheten i Vingåker" en del. Vilket då kan tydas att även otryggheten bland Vingåkersborna kan tänkas öka.

Har blivit sittandes i små funderingar kring det där med otryggheten i kommunen. Känner att jag är precis fel person att ha en åsikt i frågan. För - för egen del - upplever jag inte minsta känsla av otrygghet.
Vilket enligt Madame - kan bero på - att jag inte är kvinna och inte heller rör mig ute i samhället om sena kvällar och nätter.
Och där jag har mitt hus - vill jag tro - är ett mycket lugnt område dit just ingen har anledning att bege sig om man inte ska besöka någon av oss få som bor på Marknadsvägen.

OK - jag försöker begripa vad det kan vara för saker som skulle kunna sprida ökad otrygghet i kommunen. Jag har antagligen inmundigat för lite vin men inga exempel pockar på uppmärksamhet. Möjligen:
– Våldtäkter? Tja - vad vet jag som man om det frågar jag mig själv, men anar av vad Madame säger att det bland kvinnor är ett ständigt orosmoment. 
OK - jag förstår argumentet - men jag personligen skulle förstås gärna få veta hur VtL beskriver en lösning på hur den "otryggheten" skulle se ut? 100 övervakningskameror?
OK för min del…
Överfall-rånförsök-inbrott-brinnande bilar osv.
Jag har inte minsta kunskap om hur det står till med sådant inom Vingåker.
Men tydligen anser VtL att det behöver stävjas på något sätt.
Frågan är bara - hur…
Sådant får man sällan veta - från något politiskt parti.

Apropå kommunpolitik: